Summercourse SQL Academy

Hi! Ben je klaar om deze zomer iets geweldigs te doen? Check dan deze 3-daagse SQL Summercourse. Of je nu een data wizard of cijfergoochelaar bent of simpelweg gewoon SQL wil leren, dan is deze summercourse echt iets voor jou!
 
De zomerperiode is het ideale moment om SQL leren eindelijk van je to-do-lijstje te halen. Onze training is compact, super praktisch en direct toepasbaar. Echte skills die je direct kunt gebruiken in je werkomgeving. 

In slechts drie dagen krijg je alles onder de knie wat je echt moet weten over databases en SQL. To-the-point met veel ruimte om te oefenen en vertalingen naar de praktijk. En dat allemaal ook nog eens op een geweldige locatie, midden in het bos, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Deze cursus vindt plaats op locatie in DoornEr zijn slechts 15 plekken beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent!

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.395,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

  Inschrijven  

Wat ga je leren?

Database versus Datawarehouse

Leer het verschil begrijpen in doel en structuur tussen een relationele database en een datawarehouse. Geen verwarring meer over deze begrippen, alleen heldere inzichten. Zo doorgrond je voortaan de dataopslag in je eigen organisatie!

SQL-skills

Leer de kunst van SQL en haal elke dataset uit een database die je nodig hebt. SQL is een elementaire vaardigheid als je vaak met data bezig bent. Naast een elementaire vaardigheid is het ook gewoon ongelofelijk leuk om met deze taal bezig te zijn. 

Onderwerpen

 • Databases, datawarehouses en datamodellen. Wat is het verschil en wanneer gebruik je wat?
 • Je leert alles over de verschillende soorten relaties in databases. Primary keys, foreign keys en andere vaak gebruikte databasetermen. Dit heb je nodig om goede query's te schrijven en een goede gesprekspartner te zijn binnen IT. 
 • De verwerking van het SELECT-statement en de basisinstructies SELECT, FROM en ORDER BY om data op te halen en te kunnen sorteren. 
 • De filters WHERE en HAVING om voorwaarden aan de opgehaalde data te verbinden. 
 • Allerlei operatoren zoals; kleiner dan, gelijk aan, IN, NOT, BETWEEN, AND, OR, en LIKE om je filters goed te kunnen specificeren. 
 • Voorwaardelijke expressies bouwen met CASE om condities te kunnen toevoegen.  
 • De meest gebruikte functies zoals SUM, COUNT, LEFT, SUBSTR, ROUND, SIGN, DATEPART, DATEDIFF etc. leren gebruiken. Hoe meer van dit soort bewerkingen je al in je query kunt stoppen hoe sneller je rapportage draait. 
 • Je leert alles over JOINS. Met de INNER, LEFT, RIGHT en FULL OUTER JOIN kun je tabellen koppelen en datasets samenstellen. 
 • Verzameloperatoren UNION, EXCEPT en INTERSECT om verschillende datasets te vergelijken of samen te stellen. 
 • Subquery's schrijven. Dit is de ultieme techniek, je zult je vingers er bij aflikken :). Als iets onmogelijk lijkt, kan het altijd met een subquery. 
 • Views maken en gebruiken. Views helpen je om query's te hergebruiken en te delen met anderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat querys op een centrale plek onderhouden kunnen worden. Views zijn uitermate geschikt voor het snel inladen van data in rapportagetools zoals Power BI en Excel. 
 • Query's lezen en ontleden. Leer hoe een query wordt verwerkt en begrijp zo beter hoe een bestaande query is opgebouwd. 


Waarom deze summercourse?

Met SQL-skills ben je niet alleen aantrekkelijker op de arbeidsmarkt, maar je werk wordt ook meer waard. Data is het nieuwe goud en jij hebt nu de sleutels in handen om het goud te ontsluiten.

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die zelf betrouwbare datasets uit elke database wil kunnen halen. Je leert in 3 dagen alles over de structuren van databases en de SQL-skills die nodig zijn om de data te ontsluiten. 

De trainers

Onze trainers hebben allemaal ruime ervaring in de IT-sector en hebben goede didactische vaardigheden. Ze nemen je vanaf het eerste moment bij de hand en laten je pas los als je zelf kunt vliegen. 

Wat levert het op?

De taal SQL is oorspronkelijk ontwikkeld voor eindgebruikers en daarom in de basis door iedereen te leren. In deze cursus krijg je alles aangereikt om elke denkbare dataset uit een database te halen. 

Voorkennis

Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. Wel raden we je aan om onze gratis cursus Inleiding databases & SQL te volgen.

Software

Wij volgen de ANSI-standaard van SQL en maken tijdens de cursus gebruik van Microsoft SQL Server en Microsoft Azure. De inhoud van de cursus is ook geschikt voor het schrijven van query's voor Oracle, Postgres of welke andere databaseomgeving dan ook. 

Je kunt met je eigen laptop deelnemen aan de cursus. Je ontvangt alle cursusbestanden, uitgebreide samenvatting en instructies om de hele cursusomgeving op je eigen laptop te installeren. Heb je geen laptop? Wij kunnen ook altijd een trainingslaptop voor je meenemen.

Cursuslocaties

De cursus wordt verzorgd in Doorn.

Data en locaties (klassikale trainingen)

Overnachten?

Wil je overnachten bij de cursuslocatie? Dat kan, ze hebben een aantrekkelijk tarief. Je kunt dit op de website van Kaap Doorn zelf regelen.

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.395,- per persoon (exclusief 21% BTW)

De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:30 uur.
Na aanmelding ontvang je info over de locatie.

*Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch, gebruik van onze cursuslaptops en alle overige cursusmaterialen.

Inschrijven

3 garanties bij de SQL Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.