Cursus SQL Server DBA

SQL Server is het relationele databasesysteem van Microsoft, na Oracle de meest gebruikte database in de wereld en de no.1 database op het Windows platform. SQL Server wordt vaak gebruikt als database voor grote applicaties met veel gebruikers. Goed beheer van databases is daarom voor een organisatie van groot belang. Dat maakt een SQL Server database beheerder veel gevraagd.

Een database beheerder zorgt dat de database 'altijd' draait, informatie in de database beschikbaar is voor de juiste gebruikers, de database kan meegroeien met de organisatie, de beveiliging goed is geregeld en dat de opgeslagen informatie snel beschikbaar is.

In de cursus SQL Server DBA leer je hands-on als beheerder aan de slag te gaan. Deze cursus is bijzonder praktijkgericht. Daarom is de theorie kort en gaan we vooral veel DBA handelingen uitvoeren.

Mocht je je kennis ook nog willen vergroten tot het niveau van het examen 70-462: Administering SQL Server 2012 Databases, dan zit je goed bij de cursus SQL Server DBA.

Contact opnemen

Onderwerpen Cursus SQL Server DBA

  • Introductie SQL Server: Achtergrond, Edities en Architectuur
  • Installatiescripts en Configuratie van SQL Server
  • Beveiliging van de Database: Gebruikersbeheer, Schema's en Encryptie
  • Indexen, Performance Monitoring en Tuning Tools
  • Backup, Restore en verplaatsen van databases
  • Taken automatiseren met de SQL Server Agent
  • Samenvatting High Availability: wat je moet weten voor het examen

Voor Wie

In deze cursus leer je zelfstandig een SQL Server Database configureren, beveiligen en beheren.

Deze cursus is bij uitstek geschikt voor IT-professionals, Beginnende Databasebeheerders en Infrastructuur Specialisten.

De Trainer

De cursus wordt verzorgd door Alex Toth.
Alex is een zeer ervaren trainer met meer dan 10 jaar ervaring in de ICT. Hij beheerst verschillende smaken databases en weet technische onderwerpen zowel aan 'technische' als 'niet-technische' mensen op een speelse en duidelijke manier over te dragen, waarbij hij zelfredzaamheid en teamwork stimuleert.

Voorkennis

Ervaring met en kennis van relationele databases in het algemeen en kennis van het Windows operating system en Transact-SQL in het bijzonder.
Mensen met beperkte kennis van Transact-SQL adviseren we eerst de cursus Query's maken met SQL te volgen. Indien je ook relatief nieuwe bent met databases is het tevens slim vooraf de online training Inleiding Databases & SQL te volgen. Je kunt je hiervoor kosteloos aanmelden op deze site.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Microsoft SQL Server 2012 als databaseplatform.
De opzet van de cursus is zodanig dat deze ook geschikt is voor beheerders die met SQL Server 2008/2008R2 gaan werken.

Cursusvorm

De cursus wordt als incompany- en individuele training gegeven.

Meestal zijn niet alle onderwerpen van een DBA-cursus voor iedereeen van toepassing. 
Daarom bieden we in deze cursus altijd maatwerkoplossing zodat je alleen de onderwerpen gaat leren die je echt nodig hebt in de praktijk. 

Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke onderdelen interessant zijn.
De trainer kan aansluitend een goede inschatting maken van het aantal dagen dat nodig is om de kennis eigen te maken.


Contact opnemen
3 garanties bij de SQL Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.