Cursus SQL Reporting Services

Microsoft Reporting Services is een tool van Microsoft SQL Server waarmee je rapporten kunt maken, beheren en delen voor specifieke (groep) gebruikers. Het is uitermate geschikt om overzichten, kruistabellen, diagrammen en grafieken te maken. Reporting Services wordt gratis meegeïnstalleerd met SQL Server en Azure, het is eenvoudig en heeft niet de overkill aan opties, zoals bij geavanceerde BI-tools. Grote hoeveelheden aan data kunnen eenvoudig worden geanalyseerd en veilig gedeeld binnen de organisatie. Rapporten worden op een interne website gepubliceerd waar ook toegang kan worden beheerd. Voor veel organisaties is Reporting Services onmisbaar en een prima alternatief naast Power BI en Excel.

In deze 2-daagse cursus SQL Reporting Services leer je de fundamenten van deze krachtige rapportage-oplossing. Je leert intuïtief samenstellen van rapporten met behulp van de interface of door geschreven SQL-code in te kopiëren. Na twee dagen bouw je prima drill-down en drill-through rapporten met interactieve filters, zodat de eindgebruiker zonder kennis van SQL eenvoudig je rapport kan aanpassen en opvragen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 975,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief gebruik van de cursuslaptops, cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

Incompany aanvraag

Onderwerpen

 • Architectuur Reporting Services: je leert hoe de tool in elkaar zit en wat de verschillende onderdelen doen.
 • Gegevensbronnen en gegevenssets: leer hoe je deze samenstelt en deelbaar maakt met en zonder SQL query's voor degelijke overzichten.  
 • Gegevens groeperen, sorteren en opmaken: maak van tabellen en matrixen mooie overzichtelijke rapporten. 
 • Expressies maken: leer hoe je gebruik maakt van de ingebouwde bibliotheek aan functies en hoe je de opmaak van je rapporten afhankelijk kunt maken de inhoud. Je doet het allemaal met expressies en functies. 
 • Werken met parameters: zo maak je rapporten interactief
 • Grafieken maken: plaatjes zeggen soms meer dan 1.000 worden. Leer hoe je deze optimaal maakt!
 • Drill Through overzichten maken: zo kun je resultaten van het ene rapport doorgeven aan een ander rapport. Handig bij het bouwen van dashboards en interactieve rapportages. 
 • Rapporten publiceren op de Report Server: zo maak je rapporten toegankelijk voor collega's.

Voor Wie

Deze 2-daagse training is voor iedereen die betrokken is bij het maken, distribueren en delen van rapporten en dashboards binnen een organisatie. Zoals…

 • Data-analisten die dashboards maken met complexe rapporten voor financiële, verkoop- en marketingcijfers
 • Functioneel beheerders die rapporten maken en instellen welke geautoriseerde gebruikers en afdelingen binnen de organisatie toegang hebben
 • Managers die overzichten delen met hun teams en KPI's instellen om inzicht te krijgen in de prestaties van hun afdeling

De trainers

De cursus wordt verzorgd door verschillende trainers, waaronder Henno Tillema, Max Welling, Roy Nieuwenhuijzen en Robin van Hattum. 

Voorkennis

Om een maximaal rendement uit de training te halen is het verstandig eerst de cursus Level 2: Basiskennis Query's schrijven met SQL te volgen.

Bekijk het filmpje SQL Reporting Services in 10 minuten om een alvast een beeld bij SSRS te krijgen.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Microsoft SQL Server als databaseplatform en Report Builder als tool om de rapporten mee te maken.

Incompany aanvraag
3 garanties bij de SQL Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten.
Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.